reede, 13. aprill 2012

Õppimine

Tee kindlaks, millistes koolides on võimalik sinu soovitud eriala õppida! Abiks võib olla Rajaleidja lehekülg. Uuri õppeasutuste kodulehekülgi, vaata avalikustatud õppekavu, et leida endale sobiv valik.

Gümnaasiumi õppima asudes tuleb arvestada kooli eripäraga – õppesuunad, eriklassid ja teised võimalused, võivad sulle edaspidi vastava kõrg- või erihariduse taotlemisel abiks olla. Infot gümnaasiumide kohta leiad hõlpsasti EHIS-est - Eesti Hariduse Infosüsteemist.

Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, millest kolm peavad kindlasti olema riigieksamid. Ülejäänud eksamid võivad olla nii kooli- kui riigieksamid.

Valides edasised õpingud kutsekoolis saad keskharidusele lisaks olulise lisaväärtuse – ameti.

Õpinguid kutseõppeasutuses saab jätkata peale põhi- või keskhariduse omandamist, kui ka põhihariduse poolelijäämise järel. Omale sobiva eriala leidmiseks on abiks www.kutseharidus.ee.

Õpingute jätkamiseks kõrgkoolis, vali juhul kui Sinu eesmärk on põhjalikumad teadmised antud valdkonnas. Õpinguid ülikoolis või rakenduskõrgkoolis võid jätkata Eestis või välismaal. Kõrgkoolidesse astumine on piiranguteta ehk Sina valid mitmesse kooli astud. Ühes kõrgkoolis võid kandideerida kahele erialale! Koolide kui ka erialade puhul on oluline jälgida, et sisseastumiskatsed ajaliselt ei kattuks.

Kõrgkoolis toimub lävendipõhine vastuvõtt. Lävend on minimaalne vastuvõtuks vajalik punktisumma. Lävendikalkulaatori leiad siit!

Elektrooniliselt saab kutsekooli või kõrkkooli kandideerida www.sais.ee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar