pühapäev, 15. aprill 2012

Kust leida tööpakkumisi


Mugav on kasutada tuntud interneti otsingumootoreid ja ajakirjanduse väljaandeid. Tasuta pääseb paberajalehtedele /ajakirjadele ligi avalikest raamatukogudest. Praegusel ajal on enamustes raamatukogudes ka interneti kasutamise võimalus olemas. Kasuta ka sõpru-tuttavaid kogemuste jagamiseks ja uute ideede leidmiseks. Viimane aitab hästi kaasa ka töötusega kaasneva võimaliku isolatsiooni vältimisele.
Eesti tuntuim otsingumootor asub internetiaadressil www.neti.ee, sealt tuleb valida „Info ja meedia“ alakategooria „Portaalid“ ning sealt edasi „Tööportaalid“. Jõuad töö ja personaliotsinguga seotud internetilehekülgede nimekirja juurde. Leitud lehekülgi läbi vaadates on mõttekas enda jaoks märkmeid teha leitu kohta, et edaspidisel külastusel oleks juba selge, millisele leheküljele on mõtet minna ja milline huvi ei ärata. Sama otsinguportaali alakategooria „Ajalehed“ viib internetis olevate ajalehtede lehekülgedele, kust samuti leiab tööpakkumisi.

Paljud ettevõtted on vabade töökohtade kuulutamisel pigem passiivsed, seetõttu tuleb kasuks ise ettevõtete lehekülgedel käimine ja sealt tööpakkumiste otsimine. Enamasti asuvad konkreetse ettevõtte internetileheküljel tööpakkumised sarnaste linkide all: „Tööpakkumised“, „Vakantsed ametikohad“, „Ühiskonnale“, „Avalik teave“, „Tule tööle!“ jne. Paljudes kohtades on tööpakkumise puudumisel võimalik siiski saata sooviavaldus ja oma CV edasiste pakkumiste jaoks.

Allikas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar