neljapäev, 12. aprill 2012

Kuidas elus eesmärke seada


Kui soovid endale tööd leida või hoopis ettevõtlusega alustada, siis aitab Sind eesmärkide seadmise oskus. Eesmärkide seadmine on väga oluline, sest siis on suurem tõenäosus, et eesmärgid saavutatakse ja et nendeni ka kiiremini jõutakse.
Eesmärkide seadmine on kerge kui järgida 8 lihtsat sammu:
1. Otsusta, millised on Su eesmärgid. Sul võib olla nii suuri kui ka väikeseid eesmärke. Sul võib olla vaid üks, aga ka mitu eesmärki. Sa pead vaid välja mõtlema, millised need on ja need üles kirjutama.
2. Lihtsalt ja selgelt. Kirjuta oma eesmärgid ümber nii lihtsalt kui saad, sest need ei tohiks olla liiga sõnaohtrad.
3. Õpi kõike tasakaalus hoidma. Kui Sul on mitu erinevat eesmärki, siis pead Sa õppima neid tasakaalus hoidma, sest kui Sa keskendud liigselt ühele eesmärgile, siis võivad teised elu valdkonnad täiesti tähelepanuta jääda. Hea on kui hindaksid iga nädala lõpul oma arengut ning vajadusel teeksid oma tegevustes ja plaanides muudatusi.
4. Ole organiseeritud. Pole vahet kuidas Sa oma asjadel silma peal hoiad. Oluline on, et need poleks juhuse hooleks jäetud.
5. Sa ei jõua kõike teha. Kui oled korrastanud oma prioriteete võib Sul tekkida kiusatus liiga palju asju korraga teha. Sa pead aru saama, et päevas on vaid 24 tundi ja Sa ei jõua kõike teha. Plaani osad tegevused mõneks järgmiseks päevaks.
6. Hoia siht silme ees. Aegajalt kipume plaanidest kõrvale kalduma, aga ära lase sel võimust võtta. Jälgi oma eesmärke.
7. Ole jätkuvalt entusiastlik. Entusiasm on väga oluline eesmärkide seadmisel. Eesmärkide saavutamine on ülimalt raske ilma entusiasmita. Pead pidevalt meeles hoidma, miks on see eesmärk Sinu jaoks oluline. Kasu on ka sellest kui kujutad ette nagu oleks Su eesmärk juba teoks saanud.
8. Premeeri ennast. Tähtis on ennast premeerida kui oled oma eesmärgi saavutanud. Ära lihtsalt tõmba seda nimekirjast maha, vaid naudi ka oma edu. Oled ju selle ära teeninud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar