teisipäev, 23. oktoober 2012

Eesti koolides väärtustatakse karjääriõpet järjest enam

Oktoobri alguses toimus Innove eestvedamisel konkurss, mille käigus valiti välja 30 kooli, kes liituvad oma õpilasi parimal moel teadlike haridus- ja töövalikute tegemisel toetavate koolide võrgustikuga.
Koostöövõrgustikus osalemine võimaldab koolidel saada osa üksteise tegemistest ja edusammudest õpilaste karjääri planeerimist toetavates tegevustes, märgib Innove oma pressiteates.
Koostööseminaridel keskendutakse erinevatele karjääriõppe korraldamise töölõikudele, mis tulenevad karjääriõppe oodatavatest õpitulemustest, õppesisu rõhuasetustest, õpilaste erinevatest vajadustest jms. Üheskoos otsitakse vastuseid erinevatele küsimustele, näiteks: millised on tõhusad ja tulemuslikud õppemeetodid karjääriõppes; kuidas saavutada läbiva teema „Elukestev õpe ja karjääri planeerimine“ käsitlemisel häid tulemusi; miks on äärmiselt oluline õpetajate omavaheline koostöö; mida õpilased oma kooli karjääriõppest arvavad jne.
Senini olid karjääriõppe edendamisel SA Innove partneriteks 52 pilootkooli erinevatest Eesti piirkondadest. Sellest õppeaastast suureneb ka nende roll karjääriõppe toetamisel. Nii suunavad pilootkoolid eelkirjeldatud koostöövõrgustiku kaudu oma tegevuse järjest enam ülejäänud Eesti koolide toetamisele.
Karjääriõppe tegevusi toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Karjääriteenuste süsteemi arendamine” kaudu.
Koostöövõrgustikku kuuluvate koolide loetelu leiate siit.
Karjääriõppe edendamisel osalevad pilootkoolid leiate siit.

Nüüd on 2012/2013.  õppeaastast  Ahtme Gümnaasium  SA Innove karjääriteenuste projekti koostöövõrgustikku kuuluv kool.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar