laupäev, 7. aprill 2012

4 omadust, mis aitavad tööle saada ka ilma eelneva töökogemuseta


Kas sa teadsid, et värske koolilõpetaja, kellel puudub varasem töökogemus, suudab edukalt konkureerida antud valdkonnas töötanud vana kalaga? On olemas neli olulist omadust, mida üks väärtuslik töötaja peab omama ja töökogemus ei kuulu nende hulka.
1. Tööeetika: Väärtuste kogum, mis põhineb kõval tööl ja püüdlikkusel.
Kuidas seda näidata? Kirjelda tegevusi – tööd, ülesanded, ptööpraktikad, klassid, õppeprogrammivälised tegevused, nagu sport või klubid, mis nõuavad tugevust, motivatsiooni, eesmärgitunnetust ning kindlat soovi end arendada.
2. Alandlikkus: Võime ja soov olla õpetatav.
Kuidas seda näidata: Kui räägid oma töötamise stiilist, siis räägi mõnest keerulisest olukorrast, mil palusid abi. Meeskonnatööst rääkidest rõhuta, et oled valmis koostööks. Ära häbene rääkida mõnest piinlikust olukorrast või valest valikust ja too siis eraldi välja, mida sa sellest õppisid.
3. Ausus: kaasasündinud omadus teha seda, mis on õige, hoolimata vastupidisest mõjutusest.
Kuidas seda näidata:  Räägi ühest oma suurimast pettumusest või ebaõnnestumisest ja sellest, kuidas sa võtsid vastutuse selle suhtes. Räägi olukorrast, mis oli moraalselt mitmeti mõistetav ning ka sellest, kuidas sa selle olukorra lahendasid. Võta vastutus oma edu ja oma ebaõnnestumiste suhtes.
4. Küpsus: Tõsidus, läbimõeldud tegevus ja teadlikkus mõtetes ning tegudes.
Kuidas seda näidata: Anna intervjueerijale teada, millisena sa näed end aastate pärast, et ta saaks hinnata kui realistlikud on su unistused ja eesmärgid. Räägi elukogemusest, mis on sind vormides teheks sind selliseks, nagu oled praegu. Näita oma näidetega, et oled hea suhtleja ning et oled võimeline tegutsema erinevates emotsionaalsetes olukordades.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar