esmaspäev, 11. märts 2013

Uued teavikud õpirändest huvitatud noortele

SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus andis välja trükise „Suund maailma. Õpirännates Euroopas ja mujal“ teise täiendatud väljaande ning brošüüri „Välismaale läbi Rajaleidja“. Uued teavikud on abiks karjäärispetsialistidele töös nende noortega, kes on huvitatud välismaale siirdumisest.
 Õpiränne on õppimise eesmärgil ühest riigist teise siirdumine, kusjuures õppimine ei pea tingimata toimuma koolipingis ega kindla õppekava alusel. Õpirändamine on muutunud aastatega üha populaarsemaks ning üha enam noori soovib suunduda välismaale. Uude keskkonda elama asumine on väga suur muutus ning seetõttu tasub ootamatute olukordade vältimiseks, ebameeldivustest ja pettumustest hoidumiseks end põhjalikult ette valmistada.

Trükis „Suund maailma. Õpirännates Euroopas ja mujal“ on suunatud noortele, kes tunnevad endas soovi õppida rännates. Trükis juhatab lugeja samm-sammult läbi erinevate välismaale suundumise, seal viibimise ja sealt tagasi naasmise aspektide. Lisaks kasulikule infole õpirändamisest, saab trükises leiduvate töölehtede abil mõõta enda valmisolekut välismaale õppima või tööle minekuks, vaadata enda sisse ning analüüsida õpirännates saadud väärtuslikke kogemusi. Kõike seda ilmestavad lõigud õpirändurite endi kogemustest ja soovitustest, mis on saadud Euroopas ja mujal õppides või töötades.
Trükise „Suund maailma. Õpirännates Euroopas ja mujal„ pidevalt täienev elektrooniline versioon asub Rajaleidjas (Rajaleidja Euroopasse).

Brošüüri Välismaale läbi Euroopa eesmärk on suunata noore tähelepanu õpirändeteemadele. Brošüür sisaldab välismaale suundumisega seotud tutvustavat infot ja kahte lihtsat harjutust, mille abil saab noor analüüsida enda sobivust ja valmisolekut välismaale suundumiseks.
Brošüür juhatab noore lisainfo saamiseks Rajaleidja Euroopasse osasse.

Teavikuid jagatakse SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskuse partkerkeskustele ja -koolideleõppenõustamiskeskustele ning partneritele.

Soovi korral saab paberil teavikuid saab tellida Innove kodulehe kaudu.
Teavikud koostas SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus Euroopa Elukestva Õppe programmi „Euroguidance“ toel.


Lisainfo:
Janika Tamsalu
SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus
karjääriinfo spetsialist
Tel: 735 0501


Teate edastas:
Kristi Koort
SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus
kommunikatsioonispetsialist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar